Hei og tusen takk til hver og en av dere som er påmeldt til vårt Lofotseminar som i år arrangeres i Mortsund i Lofoten! Dere er alle i godt selskap, seminaret er fulltegnet med 150 engasjerte og interesserte seminardeltakere som tar turen til Lofoten. Og som tidligere år er det både nasjonal og internasjonal deltakelse på Lofotseminaret, som i år åpnes av vår Fiskeriminister Harald Tom Nesvik.

Litt praktisk informasjon til alle deltakerne:

Årets seminar arrangeres i fiskeværet Mortsund, ca 1 mil sør for Leknes Lufthavn. Alle deltakere og gjester/forelesere innlosjeres på Statles rorbuanlegg i Mortsund. Det betyr at det blir et kompakt seminar, med kort vei mellom seminarlokalet, rorbuer og serveringstedene hvor vi skal spise sammen.

For dere som kommer sjøveien blir det anledning til å legge båten ved kai i Mortsund, mens kjørende langs veien tar av fra E10 i rundkjøringen på Leknes (skiltet til Mortsund) og kjører Mortsundveien til Statles rorbuanlegg. Ved ankomst til Mortsund vil det være godt skiltet og markert hvor Lofotseminaret skal arrangeres, og innsjekk organiseres ved ankomst.

For dere som ankommer med fly til Leknes lufthavn, har vi satt opp egen seminarbuss til flyene som ankommer fra Bodø kl. 11.20 og 13.05. Disse bussene vil være godt skiltet og tar med alle som skal til Mortsund på Lofotseminaret.

Her finner dere ytterligere praktisk informasjon: https://lofotseminaret.no/nb/reiseinformasjon/ og skulle noen ha behov for transport til andre tider enn de oppsatte bussene, så er det mulig både å få tak i taxi og be dem kjøre til Statles rorbuer i Mortsund. Eller dere kan en dag eller to på forhånd ta kontakt med vår reise- og transportkoordinator Kirsten Bolle på e-post kirsten.bolle@nordly.no Dere treffer henne også på telefon 76060931 i kontortida eller på mobil 928 92230. Vi har minibuss tilgjengelig hele seminaret og kan hente og bringe ved behov.

Når starter Lofoteseminaret i Mortsund?

Seminaret starter klokka 13.45 med at vi tar imot #stoltavlaksen – teamet vårt på kaia i Mortsund. De har rodd «Ronja Hope» helt fra Ålesund til Lofoten, og både promotert vår fantastiske Havbruksnæring, besøkt en rekke oppdrettssamfunn langs leia og samlet inn minst 1 million kroner til Den norske Kreftforening. Det blir musikk, taler og festivitas på kaia og vi håper alle er på plass til da.

Fagseminaret starter innendørs klokka 1430, – her finner dere hele programmet: https://lofotseminaret.no/nb/program/

Og som alltid på Lofotseminaret vil det i tillegg til et fagprogram av ypperste kvalitet, bli både mat, drikke, underholdning, sosialt samvær og gjestfrihet i aller beste tradisjon.

Overraskelser underveis kan vi også love dere… 😉

Hjemreisen fredag den 7. juni

Når det gjelder hjemreisen fredag morgen / formiddag så ordner vi med taxi eller minibusstransport til de to tidligste avgangene ( fly fra Leknes til Bodø med avgang kl. 05.55 og 07.20). Avreise fra Mortsund 60 minutter før flyavgang. Og til flyavgang fra Leknes klokka 11.35 til Bodø, går det buss fra Mortsund klokka 10.20. Det blir servert kaffe og nystekte boller på flyplassen før flyavgang. Der takker vi for i år, ønsker alle vel hjem og på gjensyn!

Skulle noen av dere ha spørsmål i tillegg til den info vi har gitt dere her, så er dere velkommen til å kontakte undertegnede på mail eller mobil.

Vi skal gjøre alt vi kan for at det skal bli fine og utbytterike dager i Lofoten neste uke. Og i de utfordrende og tøffe tider som bransjen vår opplever nå, er behovet ekstra sterkt for å samles og kjenne på styrken i samhold og fellesskap. Vi ønsker dere alle hjertelig velkommen til Mortsund og Europharmas Lofotseminar 5. – 7. juni!

Mvh alle oss i Europharma, v/ Hugo

Årets seminarsted er Mortsund på Vestvågøya, et av mange små fiskevær langs innersida av Lofoten.

Skreiens årlige vandring til Lofoten var grunnlaget for bosetting og virke i alle disse små samfunnene. Selv om veien til Mortsund ikke ble ferdigstilt før i begynnelsen av 1920-årene vet vi at det allerede på slutten av 1800-tallet var mange rorbuer her. Det var også bosetting på de små øyene utenfor Mortsund til langt opp på 1900-tallet.

I dag er Mortsund et miniatyrbilde på det nye Lofoten. Statle-familien, som siden 1950 drev som handelsmenn og fiskekjøpere Mortsund, eier nå et av Lofotens største rorbuanlegg, og satser fullt på turisme.

På samme sted startet Brit og Roger Mosseng med lakseoppdrett allerede i 1980, og 39 år etter er de “still going strong”. Med selskapet Lofoten Seafood produserer de ikke bare laks, men driver også med tradisjonell saltfisk- og tørrfiskproduksjon.